DANSBESKRIVNINGAR

Barn hip hop 5-6år
På denna klass lär du dig degrundläggande stegen i hiphop, samtidigt som du får läradig att ta koreograer.
Hip hop är även en bra grundför att kunna utvecklas i andradansstilar.
Musiken är populär musik manhör på radion och youtube.
High heels
Under denna klass kommer duendast dansa i höga klackar, vikommer att jobba på att hittadet tekniska och körakoreogra?er som utmanar dinbalans och koordination. Denna klass passar dig som vill ha en extra utmaning och vill ha lite extra girlpower:)
Hip Hop new style

Du lär dig de grundläggandestegen som kommer kunna tadig hur långt du vill, samtidigt som du kommer lära dig takoreogra?er. Hip Hop är ävenbra grund för att kunna utvecklas i andra dansstilar dådu tränar på att hitta rätt gung,bra dynamik ochisolationen.
Nu är hip hop populärare än någonsin ?

FemaleDANCEHAL

Dancehall har sitt i ursprung i Jamaica som endast utövasav kvinnor, här är fokus på attta fram mjukhet/rörlighet ochkontroll över bröstkorg ochinte minst höfter.
Styrka, sensualitet ochsjälvförtroende är tre ledordunder denna klass.

Hip Hop new style

Du lär dig de grundläggandestegen som kommer kunna tadig hur långt du vill, samtidigt som du kommer lära dig takoreogra?er. Hip Hop är ävenbra grund för att kunna utvecklas i andra dansstilar dådu tränar på att hitta rätt gung,bra dynamik ochisolationen.
Nu är hip hop populärare än någonsin ?

Contemporary

Denna klass utgår från att lärakänna sin kropp och på så sättgå utanför sin egen box. Det kommer dansas till era olika musikstilar och blandasin olika tekniker.
Balans, koordination, styrkaoch musikalitet äråterkommande ord under denhär klassen.
Den här dansen ser ni mycket if you think you can dance.

Locking

Här använder man sig av ett funkigt kroppspråk med mycket attityd och gör moves som lockes, wrist, twirls ochpoints.
I ena ögonblicket görs stora yviga rörelser och nästa ögonblick låsas i en fastkontrollerad position.

MTV / commercial

Mtv commercial har fått sin känneteckning från de hetaste lärarna från USA. I denna klasskommer du få göra danser tillde populäraste artisterna alltfrån Drake, Rihanna, Fifth harmony, Little Mix, ArianaGrande och många er.
Om du vill känna hur det känns att dansa bakom en stor artistså är denna klassen perfekt fördig.

Beyonce

Här kör vi bara danser med musik från världsartisten Beyonce.
Vi kör liknande danser som Beyonce uppträder med tillsammans med sina fantastiska dansare världen över.
GIRLPOWER!

VOUGE

Vouge är en modern housedansstil som utvecklades under HBTQ subkultur som förekom i ballroom Harlem i New york under 1980 -talet med rötter från afro amerikanska klubbar.
Vouge blev allmänt känt genom Madonnas låt Vouge.
Under 2000-talet har Vougeblivit mer populärt igen ochblandas även in i de andra dansstilarna.
Vouge passar om man vill lära sig detaljer men ändå ha mycket energi i danserna.

Experimental

Det är en blandning av alla olika stilar, de kommer varaolika stilar varje lektion i början och sen blandas allt i hop tillen spännande dans. Här kommer det förmedlas ett starkt budskap tex, utanförskap, kärlek, rädslamed mera.

Free style

Den här klassen passar om man vill lära sig att free styla,om man vill kunna dansa till vilken låt som helst och kunnafölja musiken och känslan.Den här klassen passar den som har dansvana och vill haen utmaning. Här gäller det attgå utanför sin egen box.
Den här klassen är väldigt utvecklande och framförallt för de som tävlingsdansar.

MTV DUO

Samma till som MTV-commercial men att mandansar med och mot enspeciell person som ett team.
Det här en väldigt populärklass och man har väldigtroligt tillsammans.

Street duo/ letsdance

Här dansar man street med och mot en speciell person som ett team, det här är en av våra populäraste klasser på dansskolan.

Artistic Ballroom

Salsa, Cha cha , Jive med mera. Rytmiska och fartfyllda danser som vi lär oss både i solo ochduo form. Du har säkert sett de här danserna på Let s dance ?
Det här är pardans, men manhar nu skapat de här danserna så man kan dansa själv ?

Popping

En robotik animerad dans som hämtad ur en serietidning. Vågor rör sig genom kroppen och avslutas med en Pop. Du kommer framför allt lära dig att isolera dina kroppsrörelser och få en mycket bättre kroppskontroll, du kommer ha stor nytta av det till alla andra danser.

Street

Den typen av dans handlar mycket om attityd och stora rörelser och groove. Det är en av de vanligaste förekommande stilarna i de mesta musikvideos idag. Fylld av explosiv energi och attityd. Streetdanceär ett samlingsnamn för mera dansstilar som har sitt
ursprung från ”gatan”. Inomsteet ryms influenser från jazz, locking, popping, hip hop, swing, breakdance, funk, m.m.

Barndans 3-5 år
Dans för de allra minsta. De lär sig koordination genom rörelser dans och lek. Det här ökar deras självkänsla och förmåga att göra sig hörda.
Pyttedans
Dans för de allra minsta. De lärsig koordination genom rörelser dans och lek. Det här ökar deras självkänsla och förmåga att göra sig hörda.
Cheerleading

Det var från början enamerikansk sport som numera har spridit sig över världen,man dansar med pom poms och man får lära sig allt från att hjula, stå på händer, gå ner i split och bygga pyramider på varandra.

Showkids

Här dansar vi till den senaste poplåten, och bygger upp en enklare koreograi efter låten. Här får barnen utökad taktkänsla, koordination, lära sig ta instruktioner, samtidigt som vi har väldigt roligt! Stilen varier väldigt mycket beroende på låten.

La style

LA stil är för närvarande den mest kommersiella streetdance stilen och är också känd som Jazz Funk över hela världen. Med fokus på musikalitet och ofta inspirerad av lyriska innehåll, är LA stil smidig, skarp och exakt. LA stil tar enstor mängd av kontroll och makt
för att verkställa rörelser lämpligt och ofta innehåller teatraliska inslag för att införliva känslor.

Feminine Vibe

I feminine vibe så jobbar vi med dansanta koreograier som fokuserar på att lyfta fram mer kvinnliga kroppsuttryck och rörelser till olika typer av popmusik, såsom Beyonce, Rihanna med mera.

Lyrical

Är en mix av balett och fridan still olika musikstilar. Ett dynamiskt möte med lyriskt flödande rörelse i kombination med jazzens mer coola stil.

Caribean

Det är en mix bachata, salsa, och merengue, man dansar både i par och singel, många olika rytmer, och snygga danssteg.

©2021 MALINS DANSSKOLA  |  WEBPROD BLOMILL

MALINS DANSSKOLA