DANSBESKRIVNINGAR

TIK TOK

Info kommer 


STREET
Street baserad koregrafi klass.
Denna klass skall du ta om du gillar dans/musikvideos som florerar på social medier. Det gäller att både bra groove och samtidigt som du jobbar med spetsiga vinklar för att skapa snygga visuella bilder.
Dansstilarna med street blandas beroende på läraren och stil. Det är varje lärares stil och bakgrund som formar klassen.


MTV

Från 1981-1995 var MTV en tv-kanal som bara spelade musikvideos, dygnet runt och som producerades i USA. Det spelades mest hits naturligtvis.
Vår danskurs MTV innebär att eleven får en bred grund i de vanligaste dansstilarna (jazz och street) och koreografierna dansas i regel till kända hits.
Dresscode: Träningskläder och valfria dansskor.

DISCO

Härstammar från 70-talsdiscon men utvecklades till den disco-stil vi ser idag på tävlingar av länder som England, Norge och Sydafrika. Tempot i koreografierna är högt och det ligger starkt fokus på kickar, hopp och piruetter. Eleverna tränar upp balans, kontroll och placering av kroppen då detta krävs för att prestera som bäst i det höga tempot. Det som är signifikativt för stilen är lätthet, explosivitet, snabbhet och spänstighet.
Disco är en annan av Malins Dansskolas tävlingsstilar.
Dresscode: Träningskläder, barfota.

Cheerleading

Info kommer 


High heels

Vi dansar uteslutande i klackar. Koreografin är feminin och kan både vara inspirerad av streetstilarna och showstilarna. På lektionerna tränar vi upp styrkan i bålen och balansen för att kunna genomföra rörelserna på bästa sätt.
Dresscode: Skor med klack.


CONTEMPORARY

En blandning av hiphop, jazz och balett. Koreografin är starkt sammankopplad med kroppens rörlighet och är väldigt uttrycksfull. Man jobbar mycket med improvisation och mångsidighet. Stilen är tacksam för nybörjare då man utgår mycket från kroppens naturliga rörelsemönster.
Dresscode: Träningskläder, strumpor eller barfota.

Feminine Vibe

Info kommer 


Chairdance

Info kommer 


Hip hop

Info kommer 


BARNDANS

Våra allra yngsta elever får genom danslekar och fantasifulla övningar öva sin balans, grovmotorik, kroppsmedvetenhet och rumsuppfattning. Fokus är på dansglädje och att känna trygghet i gruppen.
Dresscode: Träningskläder och valfria dansskor.

BARNBALETT

Nyfiken på vad balett är och vad man gör på en balettlektion? Genom danslekar och fantasifulla, balettinspirerande övningar får barnen på ett lekfullt och prestationslöst sätt öva sin balans, grovmotorik, kroppsmedvetenhet och rumsuppfattning. Fokus är på att utforska och leka fram vad balett är för något och att känna trygghet i gruppen.
Dresscode: Träningskläder och valfria dansskor

showkids

Eleverna lär sig grunderna i showjazz! Vi blandar dansövningar med danslekar och fokus är att ha roligt tillsammans och känna trygghet i gruppen.
Dresscode: Träningskläder och valfria dansskor.


Artistic Ballroom

Info kommer