TÄVLINGSDANS

På Malins Dansskola kan du även tävla i olika dansstilar!

För att få tävla måste man dansa minst tre lektioner i veckan på dansskolan, man behöver också dansa den dansstil man vill tävla i. Gör man detta kan man mejla till dansskolan och säga att man vill börja tävla,så kommer Malin ta det vidare.

Vi erbjuder dessutom coaching i elevens tävlingskoreografier, vi ger även privatlektioner till de som vill börja tävla och som vill ha en tävlingskoreograf , eller som vill finslipa den de redan har.

Vi på Malins Dansskola tävlar just nu i både Hiphop och Artistic Ballroom.
När man fått ett okej från Malin behöver man skaffa ett konto på dans.se. Där behöver man ansöka om en tävlingslicens, denna behöver förnyas varje år. Det är även på dans.se man anmäler sig till tävlingarna. Dansskolan kan göra en efteranmälan om sista anmälningsdagen gått ut, det kostar dock ca 200kr extra.

Dansarna kan givetvis tävla i olika klasser under en och samma tävling. Detta gör ingen skillnad på priset.
Alla pengar som spenderas på tävlingar eller tävlingslicens går ej tilldansskolan utan det går till tävlingsorganisation SDL (swedish danceleague).

Det finns en superbra hemsida, vote4dance, där man kan se all info förtävlingen. Där kan man även se rondschemat och hur domarna röstat ochvilka dansare de kryssat i.

Har ni några frågor eller funderingar får ni gärna höra av er till oss på info@malinsdansskola.se

HUR GÅR EN TÄVLING TILL?

Eleverna tävlar i olika klasser och åldersgrupper. Man tävlar alltid med jämnåriga, men om det är få anmälda till tävlingen kan man slås ihop med närliggande åldersklass.

De olika nivåerna är brons, silver, guld, star, superstar och champion.Man börjar alltid i brons och samlar poäng för att komma upp i nästanivå.

Tävlingarna brukar ligga ca två-tre timmar bort från Göteborg. Ibland mer, ibland mindre. Vi försöker ofta samåka och vi brukar åka ett gäng på varje tävling och ha med oss en lagledare som samlar ihop gänget.

På en tävling är salen indelad i två golv. Detta brukar visas av ett litetstaket i mitten. På de olika golven (A-golvet och B-golvet) går det runt ca3-5 domare. Dansarna dansar inte själva på golven utan de dansar i mindre grupper med ca 6-12 dansare.

Tävlingsdansarna anmäler sig till den dansstil, åldersklass samt nivåklass de är i. Om man tävlar för första gången är det åldersklass och nivåklass (brons).

Varje tävling har ett schema för när dansarna ska vara på golvet. Deras olika danser delas in i, vad vi kallar, ronder. Det börjar med rond 1 osv. Det är oftast två olika danser som sker samtidigt, en rond (alltså en klass) på A-golvet och en på B-golvet.
Varje klass (ålder & nivå) dansar alltid på samma golv.