VÅRA DANSLÄRARE

MALIN JOHANSSON

Jag heter Malin Johansson och jag driver Malins dansskola sedan 2008. Jag har dansat sedan jag var 6 år gammal och tävlingsdansat sedan jag var 9 år gammal. Jag har varit med i svenska landslaget i flera år, tagit hem Junior SM silver.

När jag var 16 år flyttade jag till Italien för att representera Italien i 10-dans. Vi var då med i Italienska landslaget och tog hem Guld i italienska Mästerskapen.

Jag har även varit rankad etta i standard dans i USA.

Jag har dansat som professionell dansare i TV-programmet Lets dance 3 olika år.

Jag har varit med i två olika dansikaler med hela Let´s dance gängets professionella dansare och rest runt hela Sverige på turné på alla de stora teatrarna i Sverige.

Just nu brinner jag för att undervisa barn och ungdomar till att bli bra dansare och utöver det öka deras självförtroende .

Det är en dröm att få göra detta här i Torslanda 🙂

NOVA WALL

Nova har dansat allt från hiphop, high heels till salsa. Hon började dansa först för cirka 7 år sedan och sedan dess har dansen växt med henne. Hon har jobbat med ett antal artister i olika musikvideos och på konserter. Nova har lärt ut på skolan i två terminer nu och på hennes klasser hittar du allt från teknik till performance övningar. En hel del freestyle men också koreografi.

Hon berättar att målet med hennes klasser är att göra danssalen till en safe zone där vi kan få träna utan att begränsningar. Det gör vi genom att hålla oss fokuserade på oss själva och alltid supporta samt visa kärlek till varandra.

AXELINA

Axelina har dansat på MalinsDansskola sen dansskolan startade. Hon har utvecklats enormt mycket och har nu undervisat i många år!

Axelina har dansat många olika typer av dans, men hennes största fokus är street, MTV och L.A. Style.

Axelina var den första som började tävla år 2013 och har efter det lyckats ta sig upp till en av Sveriges högsta klasser och fått många placeringar på prispallen.

Hon ansvarar därför för tävlingsdelen inom dansskolan, hon gör tävlingskoreografier, arbetar som coach och åker med på  alla tävlingar! Om någon är sugen på att börja tävla bör man höra av sig till antingen Axelina eller Malin!

ANNA

Anna började dansa när hon va 6 år på Violets Dansstudio i hemorten Lerum utanför Göteborg. Efter 4 år slog Violets Dansstudio igen dörrarna, men Anna fortsatte dansa hemma och gjorde både egna koreografier och lärde sig alla Madonnas koreografier från en show som hon hade på VHS.
Som 13åring började Anna ta danslektioner igen, framför allt i jazzdans. Hon började satsa på allvar på dansen och ställde upp i talangjakter, skolshower, var med i showgrupper som uppträdde över hela Göteborg.

Hon gick Angeredsgymnasiets Estetiska linje med inriktning nutida dans och studerade jazzdans, fridans, balett och flamenco i 3 år. Under tiden blev hon aktiv som dansare och koreograf i Lerumsrevyn.

Hon utbildade sig till professionell dansare och allround-artist på Dansforums 3åriga yrkesutbildning Performing Arts School (PAS). Där studerade hon jazzdans, balett, modern dans, steppdans, sång och teater. Från 2003 upptäckte Anna street och har dansat och undervisat det frekvent sedan dess.

Efter examen 2005 gick flyttlasset till Uppsala och sen Stockholm. Anna jobbade som dansare och danslärare i båda städerna i 10 år. Sedan 2016 är Anna tillbaka på Västkusten och har sedan dess undervisat på Malins Dansskola! Anna är noggrann med att alla som kommer till hennes klasser först och främst ska känna sig trygga i gruppen, för då blir det roligare att komma till dansen och när man har kul presterar som bäst! Annas dansstilar: MTV, LA jazz, hiphop, hype, floor work, house.

IZABELLA

Izabella satte sin första fot i endanssal som 14-åring och har sedan dess utvecklat sina kunskaper inom de flesta street stilarna med hiphop och popping närmast hjärtat. I fjol flyttade hon till New York där hon dansade 20-30 timmar i veckan under tre månaders tid, därefter åkte hon en kortare tur till Los Angeles. I USA tog hon klasser för flera av pionjärerna inom hiphop ochVogue samt stora koreografer och dansare inom den kommersiella världen.

Izabella har jobbat på olika sätt med sin dans. Hon styrde bland annat upp sommarklubben backstage dansunderhållning 2016 och har också varit danslärare på flera dansskolor samt gjort olika gigs runtom i Sverige.

2014 kom hon till final i TV-programmet Talang Sverige med dansgruppen TwistedFamily. Hon har även varit medi ett flertal videos, uppträtt på mässor/festivaler som hallifornia och friidrottsmässan och vunnit  två showcase tävlingar samt battles. Idag är Izabella en av medlemmarna i dansgruppen Madams.

”På mina klasser kommer vi jobba på musikalitet, dynamik, performance och grunder för att bli de bästa vi kan bli och samtidigt ha skitkul!”

MARCEL

Marcel Gomes har dansat de flesta olika dansstilar men lär främst ut i dansstilen Popping. Han har både gjort shower och tävlat på nationella som internationella scener. Har även framträtt ett flertal gånger på TV, i samband med bl.a. Rosa bandet galan, Bingolotto och Doobidoo. Förutom dans så håller han även på med andra kon ett flertal andra stilformer som videoredigering, design och musikproduktion.

MPULULU

Mitt namn är Mpululu Ntuve, 20år och jag är en dansare.
Jag har gått på Svenska balettskolan från 4-9 och däremellan gått på TwistedfeetDa. Jag har byggt mycket kunskaper i balett, comtemporary, jazz, popping, locking, krumping och Hiphop.

Under mina år har jag tävlat, varit med på tv, olikaf öreställningar och jag strävar alltid efter mer.

Jag vill därför sprida vidare mina kunskaper med kärlek och en grym energi!!

Jag älskar att hålla ett högt tempo på mina klasser dels fördet inte ska bli långtråkigt och för att man ska pusha sig själv, man ska alltid känna att man

NOVA HELLMAN

Jag är Nova Hellman, 18 år. Som 9 åring blev jag antagen till Svenska Balettskolan i Göteborg där jag gick i ett par år. Sedan fortsatte jag med olika typer av dansstilar, men fastnade extra för Contemporary och modern dans som jag dansat sedan dess på både Malins Dansskola och Dansforum. Jag har stått på scen flera gånger, både i samband med dans, sång och teater.

Contemporary är en dansstil som ofta är kreativ och bygger på din uttrycksförmåga, samtidigt som den bygger upp styrka, balans och koordination. Det är en fridans som blandar både snabba, hårda, och långsamma, mjuka rörelser. Om du är sugen på att lära dig den dansstil där teknik möter kreativitet – kom och dansa hos mig!

ELLA
Ella tog sina första kliv i danssalen redan som treåring. Sedan dess har kärleken för dans bara vuxit och vuxit. Ella har testat många dansstilar – hiphop, salsa, locking, contemporary och heels för att nämna några. Ella har en förkärlek till hiphop och började tävla redan som 12-åring både solo och duo. Att stå på scen och dansa ger en energikick som man kan leva på länge. 
Under de senaste åren har hon deltagit i många klasser och workshops av välkända koreografer för att bredda sina danskunskaper. Det har gett Ella erfarenheter som har gjort att hon blivit uttagen till invigningar som dansare till Gothia Cup och Partille Cup på scener som Scandinavium och Ullevi. Hennes positiva inställning, dynamik och energi är något som verkligen märks både under danslektioner och på scenen. 
Ella är duktig på att skapa dynamik och samspel mellan eleverna och få dem att känna sig delaktiga i dansen. Under terminen får eleverna en god variation mellan koreografi, grundläggande danssteg och individuell coaching. På Ellas klasser får varje elev möjligheten att utvecklas och ha roligt för att hitta sin egen stil. “Du kan förvänta dig mycket positivitet, energi och dansglädje på mina klasser”.
Asahh
Info kommer inom kort…
Ina Dowland Herrera

Ina Dowland Herrera har en lång bakgrund inom samtliga streetdance stilar och har frilansat som koreograf, danslärare och utövande dansare sedan 2014. Hon är utbildad på Broadway Dance Center i New York och har varit en del av kompaniet Team Quickstyle (tränade av Toby DeeDaran och Quick Crew) under 4 år.

Ina har arbetat med produktioner i Sverige, Norge och Turkiet för artister som Silvana Imam, Karpe Diem, Joy Mbatha och JLC. Hon har skapat och deltagit i dansshower som har vunnit nationella och internationella danstävlingar, samt varit domare i battles och undervisat workshops i stora delar av Sverige.

Sedan Ina först blev introducerad till hiphopscenen i Göteborg har dans varit hennes största passion i livet, med hiphopkulturen närmast hjärtat.

Ina har ett stort intresse för pedagogik och har under de senaste åren fördjupat sina kunskaper som danslärare och coach.

“På mina klasser handlar det om att grotta ner sig i hiphop tekniker, svettas, öva inför att stå på scen, få vara sig själv, utvecklas och framförallt ha roligt med musiken!”.

Frida Steffensen
Info kommer inom kort
erika

Erika har sen 6 års åldern tävlat internationellt i latin 10-dans, men även i Hip hop och cheerleading.

Född och uppvuxen i Grekland med Albanska föräldrar, flyttade hon till Sverige för 7 år sen där hennes musikkarriär tog fart efter medverkan i Idol 2017. 

Hon började därefter göra egen musik samtidigt som hon tog dansklasser för att fortsätta jobba på sin scennärvaro och se till att dansen fortfarande utvecklades. 

Hon tränade många olika dansstilar som HipHop, Dancehall, Afro fusion, Street choreo och High heels. 
Men hennes intresse för framförallt High heels och Street choreo växte sig stark genom åren och det är därifrån hon hämtar mest inspiration ifrån. Men även hennes tidigare erfarenhet av Latindans har format hennes rörelsemönster vilket kommer märkas av på hennes klasser.

“Att vara danslärare har alltid varit en av mina största drömmar, där jag kan äntligen jobba med det jag älskar mest!❤️”